Vakna med AbsoluteEmma Nr 3

Godmorgon
Det ser ut som om att det ska bli en underbar dag idag, vaknade av att solens strolar kittlade mig på kinden. Älskar att vakna upp sådär. Det är den bästa starten på dagen man kan få :) Så det ser ut att bli en underbar dag. En klar blå himmel är verkligen önskvärd just nu, vill ha vår nu!! :)

Just det, det är Vakna med AbsoluteEmma idag! :)

Hår råd
Mjäll:
Om du har mycket mjäll kan det bero på att du t.ex. äter för mycket socker eller har brist på mineraler och vitaminer. Det du kan göra är att hålla igen på socker produkterna och att äta mindre bröd. Drick en massa vatten, (bra för både hår & hud!). När du tvättar håret ska du använda mjäll schampoo och inte duscha i för varmt vatten, ljummet är bättre :)
Fett hår: Om du har fettigt hår ska du hålla igen på rött kött och feta mjölkprodukter. Men ditt hår kan även bli fettigt om du använder för starka stylingprodukter i hårbotten. Tvätta inte håret för ofta och använd schampoo som är avsett för fettigt hår. Och sätt balsam endast i topparna.

Ansikts råd
Ibland kan man behöva rengöra anisktet grunligt. Då kan man bada ångbad. Det är skönt, skonsamt och effiktivt.
Du behöver: 3 msk torkad timjan & 1 ½ liter hett vatten (inte kokande).
Gör såhär: 1. Tvätta ditt ansikte som vanligt
2.
Lägg timjan i en skål, häll det heta vattnet över och rör runt.
3. Håll ditt ansikte över skålen, lägg en handuk över ditt huvud och skålen så att den heta ångan inte rymmer. Sitt sådär i ca 10 minuter. Sluta om du tycker att det är för varmt, du ska inte bränna dig.
4.
Skölj ansiktet i ljummet vattnet och sedan i kallt vatten så att porerna stängs igen ordentligt.

Ja detta var dagens Vakna med AbsoluteEmma. Inget stort nummer är jag rädd, kommer inte på så mycket men jag hoppas det räcker för idag :) Nu får ni ha en underbar dag och njut av solen annars kanske den försvinner! x)
Och tänk alltid positivt du blir gladare som människa, du får lättare att tänka klart och fler kommer gilla din utstålande glädje och du kommer få en massa nya vänner super duper lätt! :) Sol ute, Sol inne, Sol i minne, Sol i sinne.

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0